Kannanotto 3.10.2022

Suomeen saapuvien työmatkalaisten verotuksen kiristyminen iskee matkailu- ja ravintola-alaan.

Suomen hallitus on verottamassa ulkomaista työvoimaa laajemmin ns. taloudellisen työnantajan esityksessään. Kireämpi myös lyhyiden Suomeen suuntautuvien työkeikkojen verotus vähentää työmatkailijoiden määrää ja heikentää näin suoraan matkailu- ja ravintola-alan toimintaedellytyksiä, sanoo Restonomiliitto. 

Lue kannanotto kokonaisuudessaan vierestä.

Hospitality-alan suunta

Tulevaisuuden visiomme on olla Restonomikentän suunnanäyttäjiä.

Liittomme elämäntehtävänä on luoda kumppaneidemme ja opiskelijoiden kanssa jatkuvasti kehittyvä yhteisö.

Restonomiyhteisö auttaa Restonomeja heidän urallaan sekä kehittää MaRaTa-alaa eteenpäin. 

Restonomit ovat MaRaTa-alan asiantuntijoita ja esihenkilöitä, joita tuemme heidän uran eri vaiheilla ja ajamme heidän asioita eri alustoilla ja ryhmissä. Työtä riittää tällä alalla, mutta sitäv arten me olemme olemassa.

Mitä Sure on tehnyt

Akavan Erityisalat

Akavan Erityisalat vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon ja työmarkkinatoimintaan liiton hallituksen tai muiden toimielinten, kuten neuvottelu- ja toimikuntien, päätösten ja linjausten pohjalta. Hallituksen ja muiden toimielinten päätökset ja linjaukset perustuvat myös jäsenten tahtoon, sillä selvitämme näkemystä tavoitteiden pohjaksi säännöllisesti erilaisilla jäsentutkimuksilla.

 Edistämme mm. oikeudenmukaisia ja reiluja ehtoja työelämässä, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, elinikäistä oppimista, työn murroksen huomiointia lainsäädännössä ja sopimustoiminnassa, työhyvinvointia, hyvää hallintoa ja oikeudenmukaista veropolitiikkaa. 

Asian luonteen mukaan toimimme itsenäisesti, keskusjärjestö Akavan kautta tai yhteistyössä muiden liittojen tai neuvottelujärjestöjen YTN ja JUKO kanssa.

Lisätietoja Akavan Erityisalojen vaikuttamisesta löydät täältä. 

Sidosryhmät