Akavalaisille yrittäjille ja itsensätyöllistäjille uusi edunvalvontajärjestö

Yhdeksän akavalaista jäsenliittoa on perustanut Akavan yrittäjien ja itsensätyöllistäjien edunvalvontajärjestön. Järjestön tehtävänä on tehostaa yrittäjien sekä itsensätyöllistäjien eli yksinyrittäjien, ammatinharjoittajien, freelancereiden ja apurahansaajien edunvalvontaa.

Tavoitteena on myös palvella paremmin jäseniä, jotka yhdistävät työuraansa eri työmuotoja, erityyppisiä palkkatöitä ja yrittäjämäistä työtä. Uusi edunvalvontajärjestö kokoaa yhteen yrittäjien ja itsensätyöllistäjien sopimusten hyviä käytäntöjä sekä tarjoaa heille apua toimeksiantosopimusten neuvottelutilanteissa.

– Tämä on konkreettinen askel eteenpäin yrittäjien ja itsensätyöllistäjien edunvalvonnan tehostamiseksi. Akavalaiset ovat yhdessä luomassa työkalupakin, joista 2020-luvun monimuotoista työtä tekevät akavalaiset saavat apuvälineitä muuttuneessa ja muuttuvassa työelämässä. Tämä on suomalaisen ay-liikkeen historiassa pitkästä aikaa aivan uraa uurtava ja tulevaisuuteen katsova uudistus, kiittää Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Akavan Erityisalojen toiminnanjohtaja Salla Luomanmäki on edunvalvontajärjestön vastavalittu puheenjohtaja.

Lue lisää: Akavalaisille yrittäjille ja itsensätyöllistäjille uusi edunvalvontajärjestö


Liity Suren jäseneksi
Ota yhteyttä Sureen
Päivitä Sure jäsentietosi