Kesätyöntekijä: Tarkista lomakorvaus viimeisestä palkasta

SAK:n, STTK:n ja Akavan yhteisestä kesäduunari-infosta muistutetaan, että myös kesätyöntekijälle kuuluu lomakorvaus pitämättömistä lomista työsuhteen päättyessä.

– Viimeisestä palkkakuitista kannattaa tarkistaa, että lomakorvaus on maksettu oikein. Lomakorvaus on maksettava, vaikka työntekijälle ei ole ehtinyt kertyä lomaa tai hän ei ole vuosiloman ansainnan piirissä, kesäduunarineuvoja Sini Siikström toteaa.

Jos lomakorvaus jää saamatta tai kesän aikana on kertynyt muita palkkasaatavia, voi niitä hakea vielä työsuhteen päätyttyä.

– Työnantajalle voi toimittaa laskelmat puuttuvista palkoista kirjallisesti. Kesän aikana saadut palkkakuitit ja työvuorolistat kannattaa säilyttää, koska ne toimivat myöhemmin todisteena, jos ongelmia ilmenee.

Kesäduunari-infoon on tullut tänä kesänä jo yli 450 yhteydenottoa. Helteinen sää on herättänyt kysymyksiä työn jaksottamisesta. Kuumalla työnteko on raskaampaa eikä kukaan jaksa työskennellä ilman taukoja.

Kesäduunari-info on avoinna elokuun 29. päivään saakka. Neuvoja vastaa numerossa 0800 179 279 ja osoitteessa www.kesaduunari.fi maanantaista perjantaihin kello 9–15 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palveluun voi soittaa nimettömänä.

Keskustelu käy myös Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/kesaduunari.
Kesäduunarineuvojan pressikuvat voi ladata osoitteesta www.dropbox.com/sh/ro14nq5fylb2ra4/JTA3cqZlXB (Kuvat: Patrik Lindström).

PS Kesätyön päättyessä pyydä työnantajalta työtodistus! Työtodistus on tärkeä asiakirja, sillä myöhemmin koulutuspaikkaa tai vakituista työpaikkaa hakiessa aikaisemmalla työkokemuksella voi olla suuri merkitys.

Lisätiedot
Kesäduunarineuvoja Sini Siikströmin haastattelut:
SAK:n tiedottaja Anna Partanen, 040 529 9928

SAK:n nuorisosihteeri Tatu Tuomela, 040 534 0577
STTK:n opiskelija- ja nuorisopoliittinen asiantuntija Ulla Hyvönen, 044 777 7089
Akavan asiantuntija, nuoret aikuiset ja työelämä, Miika Sahamies, 050 530 5366

Liity Suren jäseneksi
Ota yhteyttä Sureen
Päivitä Sure jäsentietosi